Veiavgift
Bruktimport
Biløkonomi
Tester
Listepriser
EU-kontroll
Billån
Sikkerhet
Diverse
 
Annonsering
Linker
Forside

Mange får mulighet av sin arbeidsgiver til å velge mellom firmabil eller å benytte seg av sin egen bil med kjøregodtgjørelse. Men hva er egentlig det mest fornuftige for deg personlig og hva er mest økonomisk for deg?

For å kunne svare på dette så må en selv sette seg inn i sin egen personlige situasjon. Det er en del faktorer som vil være med på å bestemme om firmabil eller kjøregodtgjørelse vil være det mest økonomiske for deg. Vi gir deg her en pekepinn som kan hjelpe deg frem til ditt svar.

På generell basis er egen bil med kjøregodtgjørelse en gunstigere ordning enn ren firmabil. Dette skyldes hovedsakelig at skattebelastningen på firmabilen fortsatt er så høy at den ofte overstiger de faktiske kostnadene ved bilholdet, mens bilgodtgjørelse etter statens satser er skattefri. For deg som bruker avhenger svaret av kjøremønsteret ditt og hvilken kompensasjon du blir tilbudt i stedet for firmabil, det kan være størrelsen på bilgodtgjørelsen, eventuell lønnskompensasjon og eventuelle subsidierte låneordninger.

På generelt grunnlag kan vi si at følgende gjelder:

Det lønner seg å velge firmabil når du:
Har en dyrere bil en gjennomsnittet
Bruker bilen mye mellom hjem og arbeid
Bruker bilen mye privat
Bruker bilen lite i arbeidstiden

Det lønner seg å velge egen bil med kjøregodtgjørelse når du:
Har en middels dyr eller billig bil
Bruker bilen mye til yrkeskjøring
Bruker bilen lite i privat sammenheng
har en h øy fast bilgodtgjørelse


 
 


Veiavgift.no
| Kontakt oss | Linker | Om oss | Privacy Policy
Veiavgift.no 2009