Veiavgift
Bruktimport
Biløkonomi
Tester
Listepriser
EU-kontroll
Billån
Sikkerhet
Diverse
 
Annonsering
Linker
Forside

Er du blandt dem som ikke tenker over hvordan hodestøttene er innstilt i bilen din? Da bør du virkelig begynne å bekymre deg eller gjøre noen tiltak i dag. Riktig innstilling av hodestøttene er nemlig helt kritisk for sikkerheten for både fører og passasjerer i bilen.

Det som mange kaller for nakkestøtter heter egentlig hodestøtter. Og det er en generell feil oppfatning blandt veldig mange mennesker at hodestøttene er til for å støtte nakken. Dette er meget feil og en farlig feil antakelse. Hodestøtten skal støtte hodet i en eventuell kollisjon og er meget viktig å justere riktig. For hver gang du setter deg inn i en bil er det viktig å påse at den er riktig justert. Dette gjelder både når du er sjåfør og passasjer. Har du barn i bilen er det ditt ansvar og sikre barnene.

Riktig innstilling
Hodestøtten skal fange opp hodet så raskt som overhode mulig ved en kollisjon. Den er der for å hindre nakkesleng og at nakken brekker ved et kraftig sammenstøt. Har du feil innstilling på hodestøtten kan dette føre til nakkesleng som kan være en meget ubehagelig lidelse som kan føre til 100% uførhet.

Juster hodestøtten slik at bakhodet ditt treffer et så stort felt som mulig på hodestøtten. Normalt vil dette gjøres ved at man justerer hodestøtten slik at toppen er like høy som toppen av hodet. I de bilene hvor hodestøttene kan justerer i vinkel bør de justeres fremover slik at den såvidt kommer i berøring med hodet. Det hele handler om å fange opp hodet så fort som mulig ved en eventuell kollisjon.


 
 


Veiavgift.no
| Kontakt oss | Linker | Om oss | Privacy Policy
Veiavgift.no 2009