Veiavgift
Bruktimport
Biløkonomi
Tester
Listepriser
EU-kontroll
Billån
Sikkerhet
Diverse
 
Annonsering
Linker
Forside

Hvert andre år må bilen din inn til EU-kontroll og det er ikke like lett alltid å huske når tiden er inne. Her kan du enkelt sjekke når bilen din var inne sist, og når den skal inn igjen. Samtidig får du en liten innføring i hvilke regler som gjelder.

Biler som er registrert i partallsår skal kontrolleres i partallsår og biler som er registrert i oddetallsår skal kontrolleres i oddetallsår. Kontrollene fordeles over året ved at siste siffer i kjennemerket avgjør når bilen skal være kontrollert og godkjent (kontrollmåned). Kontrollmånedene sammenfaller med kalendermånedene, bortsett fra for siffer 0 og 7 som skal kontrolleres i hhv. oktober og november. Bilen kan framstilles for kontroll allerede 4 måneder før kontrollmåneden, slik at kontrollfristen utgjør 5 måneder.

Selve testen består av to deler, en sikkerhetsdel og en miljødel. Miljødelen består av avgass og støy tester. Sikkerhetstesten går på trafikksikkerhet hvor bremser, lys og sikt testes.

Tast inn registreringsnummeret i vinduet under og trykk søk. Det er viktig at du taster det inn fortløpende, uten mellomrom.

 
 
 


Veiavgift.no
| Kontakt oss | Linker | Om oss | Privacy Policy
Veiavgift.no 2009