Veiavgift
Bruktimport
Biløkonomi
Tester
Listepriser
EU-kontroll
Billån
Sikkerhet
Diverse
 
Annonsering
Linker
Forside

Med dagens høye drivstoffpriser blir gassdrift mer og mer vanlig blandt norske bileiere. Gassdriftsysteme er blitt mye mer driftsikre og effektive enn de gamle systemene, og er nå et perfekt alternativ for deg som kjører mye.

Mange er lei av de høye drivstoffprisene her i landet og sliter med store utgifter til drivstoff hver måned. Er du en av de så kan gassdrift være et alternativ for deg. Gass som drivstoff er et av det rimeligste og miljøvennlige alternativet som finnes på markedet. Du vil halvere drivstoffkostnadene dine med ca 50% dersom du konverterer til gass. Konverteringskostnaden vil fort bli inntjent ved å investere i gassdrift.

Fordeler med gassdrift:

- Man sparer over 50% av drivstoffkostnadene.
- Mindre forurensning av miljøet. Avgasser som CO2, CO, NOx og partikler reduseres betydelig.
- Motoren får lenger levetid, og gir renere forbrenning.
- Konvertering til gassdrift vil gi din bil en betydelig prisøkning/etterspørsel ved salg.
- Gassdriften vil være et ekstra drivstoffsystem i tillegg til bilens originale bensinsystem.

Monteringen av systemet tar ca 2-3 dager avhengig av motorstørrelse. Systemet kan monteres i de aller fleste biler med 4 til 12 sylindre fra 1996 og nyere. Prisen varierer etter motorstørrelse og er for en firesylindret bil kr 23.500,- For en sekssylindret bil er prisen kr 28.500,-

Systemet består av et gasskonverteringssett som gjør at man får et ekstrea drivstoffsystem ved siden av det bilen allerede har (bensin/diesel). En gasstank blir montert i bilens varerom/reservehjulsbrunn eller under bilen. Fra denne går det et rør under bilen frem til motorrommet. Dette kobles til en ventil og en fordamper som videre doserer gassen til sylindrene i motoren gjennom egne gassdyser.

Systemet krever lite vedlikehold og kun en årlig service eller service hver 30.000 km er nødvendig. Pr. Dags dato er det over 80 påfyllings stasjoner i Norge.

Mer informasjon om systemet finner du her:

Ekstern link 
 


Veiavgift.no
| Kontakt oss | Linker | Om oss | Privacy Policy
Veiavgift.no 2009